Amandelmeel is een gezonde basis voor al je bakcreaties. Amandelmeel wordt gemaakt door witte amandelen te vermalen.
Amandelmeel levert je volop vitamines, mineralen, vezels en gezonde onverzadigde vetzuren. Het bevat veel vitamine E, een vitamine met een belangrijke functie als antioxidant. Bovendien bevat amandelmeel een flinke dosis mineralen, waaronder calcium, fosfor, magnesium, kalium en zink.
Ook is amandelmeel een goede bron van eiwitten. Het is hierdoor zeer geschikt voor mensen die een hogere behoefte hebben aan eiwitten, zoals sporters, ouderen of zwangere vrouwen.
Daarnaast is amandelmeel laag in koolhydraten en glutenvrij. Hierdoor kan het ook goed gebruikt worden door mensen die een koolhy
draatarm dieet volgen of een glutenintolerantie hebben.
Amandelmeel is erg geschikt om mee te bakken tot 180°C. Je kunt het gebruiken in brood, koekjes, cakes, pannenkoeken en wafels. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke speculaas muffins of een bananenbrood met amandelmeel.
Ingrediënten: amandelen
Land van herkomst: USA
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,7 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews