Amandelschaafsel bevat een hoop gezonde eigenschappen. Het barst van de vitamines, mineralen, vezels, eiwitten en gezonde onverzadigde vetzuren.
Amandelen behoren tot de noten met het hoogste eiwitgehalte. Amandelschaafsel is daarom goed te gebruiken om extra eiwitten toe te voegen aan een gerecht.
Amandelschaafsel bevat de vitamines B2, B3 en E. Vitamine E is een antioxidant, waardoor het de cellen en weefsels in je lichaam helpt beschermen tegen oxidatieve schade. Ook levert amandelschaafsel je een heleboel verschillende mineralen. Het bevat onder andere veel calcium, fosfor en magnesium. Deze mineralen helpen je botten en tanden sterk te houden.
Amandelschaafsel is dus niet alleen een hele lekkere, maar ook een erg gezonde toevoeging aan je zoete baksels of hartige gerechten! Gebruik het bijvoorbeeld als garnering op een taart of dessert.
Ingrediënten: amandelen
Land van herkomst: USA, Californië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2609 kJ (631 kcal) | |
Vet | 55,8 g | |
- waarvan verzadigd | 3,7 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 34,8 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 14,5 g | |
Koolhydraten | 7,1 g | |
- waarvan suikers | 3,8 g | |
Voedingsvezels | 7,0 g | |
Eiwitten | 21,7 g | |
Zout | 0 g | |
Vitamine B2 / Riboflavine | 0,7 mg | 50% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,3 mg | 27% |
Vitamine E | 21,8 mg | 182% |
Calcium | 283 mg | 35% |
Fosfor | 625 mg | 89% |
IJzer | 3,3 mg | 24% |
Kalium | 882 mg | 44% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 305 mg | 81% |
Zink | 3,1 mg | 31% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews