Bijenpollen worden door bijen gemaakt uit het stuifmeel van bloemen. De bijen verzamelen het stuifmeel en voegen hier hun eigen nectar en verschillende enzymen aan toe, waarna ze er kleine bolletjes van rollen. Deze bolletjes, de bijenpollen, brengen de bijen vervolgens naar de korf, waar ze later worden geoogst door imkers. Na het oogsten worden de bijenpollen gedroogd om ervoor te zorgen dat de pollen houdbaar blijven. Dit drogen gebeurt bij lage temperaturen, zodat de voedingstoffen optimaal behouden blijven.
Bijenpollen bevatten volop gezonde voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan eiwitten en bevatten veel verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine C, calcium en ijzer.
Bijenpollen hebben een heerlijk zoete smaak, waardoor je ze uitstekend puur kunt eten. Maar ook door de yoghurt, in een smoothie, of zelfs als broodbeleg zijn de bijenpollen erg lekker.
Ingrediënten: bijenpollen
Land van herkomst: Europa
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 922 kJ (218 kcal) | |
Vet | 4,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 27,8 g | |
- waarvan suikers | 25,6 g | |
Voedingsvezels | 0,0 g | |
Eiwitten | 16,8 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 1,02 mg | 93% |
Vitamine B2 / Riboflavine | 1,53 mg | 109% |
Vitamine C | 30 mg | 38% |
Calcium | 321 mg | 40% |
Fosfor | 286 mg | 41% |
IJzer | 17 mg | 121% |
Kalium | 1329 mg | 66% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews