Gedroogde biologische jeneverbessen voegen een lichtpittige, bitterzoete smaak toe aan je gerechten. Deze verrassende smaakmaker mag zeker niet ontbreken in jouw kruidenkastje.
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn jeneverbessen eigenlijk geen echte bessen. Het zijn zwartblauwe kegelvruchten die lijken op bessen en zich ontwikkelen uit de haarachtige bloemen (katjes) van de Juniperus communis. Deze conifeer uit de cipresfamilie kan tot wel 10 meter hoog worden.
De volle smaak van jeneverbessen komt het beste tot zijn recht in gerechten waarin ze lang meegekookt worden. Denk bijvoorbeeld aan stoofschotels, marinades voor wild, sauzen en ragouts. Jeneverbessen worden traditioneel ook gebruikt voor het op smaak brengen van zuurkool. Voor extra smaak kun je de jeneverbessen nog vermalen of kneuzen voordat je ze gebruikt.
Ingrediënten: jeneverbessen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Albanië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | - | |
Vet | - | |
- waarvan verzadigd | - | |
Koolhydraten | - | |
- waarvan suikers | - | |
Voedingsvezels | - | |
Eiwitten | - | |
Zout | - |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews