Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Boekweitbrood met hennepzaad en pitten

brood-met-hennepzaad-2.jpg

Vorige week vroeg een van onze klanten om een recept voor een brood met hennepzaad. Wij dachten, dat klinkt interessant daarom voor iedereen die dit ook eens wil proberen, dit anders dan anders recept.

We noemen dit recept Boekweitbrood met hennepzaad en pitten.

 

Ingredienten

 

 

Bereiding

  1. Doe de meelsoorten en de gist in de keukenmachine en giet het water er bij.
  2. Laat het mengsel draaien tot het mooi glad is geworden
  3. Roer de zonnebloempitten en het lijnzaad er doorheen
  4. Smeer het bakblik in met beetje kokosolie en strooi wat zonnebloempitten door de bakvorm.
  5. Voeg vervolgens het deeg toe aan de bakvorm
  6. Zet het deeg te rijzen met plastic folie erover en dek het af met een vochtige theedoek. Laat min 45 min tot een uur rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  8. Plaats het brood na een uur in het midden van de oven en bak het in 45 min gaar. Let op, houd het brood ten alle tijden in de gaten. Als je denkt dat het brood al klaar is (te donker wordt) haal het er dan eventueel

 

 

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie