Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Gezond en verstandig snoepen met deze appeltaart!

gezonde-appeltaart.jpg

Je kent het vast wel, van die weekenden waarbij je eigenlijk een beetje te veel gesnoept hebt.

Wij wel in ieder geval. Daarom hebben wij een gezond recept bedacht om toch te kunnen snoepen en tegelijkertijd gezond bezig te kunnen zijn :)

Laat je ons weten of je deze appeltaart gaat maken? En hoe hij smaakt?

 

Ingrediënten (voor 8-10 personen)

 

Tip

  • heb je geen amandelmeel? je kunt de taart natuurlijk ook met alleen speltmeel maken (neem dan 300 gr)
  • liever een glutenvrije appeltaart? neem dan 200 gr glutenvrij meel (bijvoorbeeld boekweit- en/of rijstmeel) en 100 gr amandelmeel.

 

Hoe maak je het

  • verwarm de oven voor op 175 graden
  • kneed in een keukenmachine het speltmeel, amandelmeel, kokosolie, kokosbloesemsuiker en 4 el amandelmelk tot een soepel deeg
  • als het deeg te droog is voeg dan een el extra melk toe
  • is het deeg juist te nat, voeg dan een extra el speltmeel toe
  • doe het deeg in wat huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast
  • schil en snij de appels
  • snij de gedroogde vijgen in kleine stukjes en voeg samen met de kaneel, de honing en de citroenrasp toe aan de appel
  • goed mengen
  • vet een springvorm (24 cm doorsnede) in
  • pak driekwart van het deeg en druk dat in de bodem en de rand van de vorm
  • doe het appelmengsel erin
  • maak van het overgebleven deeg strengen en leg over de appeltaart
  • bestrijk met ei en bak de taart in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar


EET SMAKELIJK!

 

Gezonde groet van Agnes

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie