Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Macadamiaboter

macadamiaboter-1.jpg

Een heerlijke boter voor op brood! Geniet van deze pindakaas-achtige pasta en ontdek de rijke smaak van macadamia.

Het macadamiaboter recept

Voor één potje macadamiaboter (20 porties)
Bereiden: 10 minuten + 10-15 minuten oventijd.

Dit heb je nodig

- 250 g macadamianoten
- ½ tl kurkuma
- ½ tl zeezout
- 1 el agave
- 2 el kokosolie

Zo bereid je deze heerlijke boter

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rooster de macadamia’s goudbruin op een bakplaatje. Door de macadamia’s te roosteren en warm te verwerken krijgen ze extra smaak en komen de vetten sneller vrij om er een ‘pindakaas’ achtig mengsel van te maken.

Doe de macadamia’s in een keukenmachine en hak tot er een pindakaas-achtige structuur ontstaat. Dit kan even duren. Schraap af en toe de randen van de mixer schoon. Voeg de kruiden, agave en kokosolie toe en blijf malen tot het helemaal glad is.

Bewaar de macadamiaboter in een afgesloten pot.

Voedingswaarden:

  Per 15 g spread
Calorieën 109 kCal
Koolhydraten 1 g
Waarvan suikers 1 g
Vetten 11 g
Eiwitten 1 g
Natrium 138 mg

 

Vorige Volgende