De nootachtige, volle melk van amandelen heeft een subtiele smaak, is van nature vetarm en is lactose- en glutenvrij. En hoewel amandelmelk gewoon bij de supermarkt te koop is, is het natuurlijk ook leuk om het zelf te maken!
Om ongeveer één liter amandelmelk te maken heb je in de basis maar twee ingrediënten nodig: 250 gram amandelen en één liter water. Als je morgen amandelmelk wil drinken, dan is het belangrijk om de amandelen op de voorgaande avond in een bakje water te zetten en te laten weken. Zorg dat de amandelen goed onder water staan, zodat de noten het water goed op kunnen nemen.
De volgende dag laat je de amandelen goed uitweken en doe je ze vervolgens in de blender. Hier voeg je een liter water aan toe en dan laat je het geheel twee minuten op de hoogste stand draaien. Na twee minuten zijn de amandelen fijn gemalen, waardoor je verder kan met de volgende stap. Zet een kom, met daar bovenop een zeef op het aanrecht. In de zeef plaats je een zogenaamde kaasdoek of een linnen glazen doek. Vervolgens giet je de inhoud van de blender in de zeef totdat er geen melk meer door de zeef komt. Dan pak je de hoeken van de kaasdoek bij elkaar en pers je de laatste amandelmelk uit het mengsel. De amandelmelk is nu klaar en kan in een afgesloten fles zo’n 3 a 4 dagen bewaard worden in de koelkast.
De achtergebleven amandelpulp kan worden gebruikt in verschillende recepten. Deze pulp kan bijvoorbeeld gebruikt worden om koekjes, taart, of brood van te bakken.
Enjoy :)
Er zijn nog geen reacties geplaatst