Cheesecakes zijn er in alle vormen en maten en te bereiden in alle mogelijk denkbare smaken. De meesten van jullie zullen bij een cheesecake meteen denken aan de originele New York Cheesecake of de in Nederland populaire Monchou taart, wat eigenlijk ook een soort van cheesecake is. Een andere manier waarop de cheesecake vaak wordt bereidt is met een bodem gemaakt van koekjes (biscuitjes, oreo's of bastognekoeken) en daarop een vulling van roomkaas. Maar tegenwoordig worden er steeds meer varianten op de originele cheesecake bedacht, waardoor deze niet meer per se gezien hoeft te worden als ultieme guilty pleasure, maar wanneer je er ook op een meer verantwoorde manier van kunt genieten. Een de cheesecake is heel makkelijk te maken en super lekker! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een aantal ingrediënten vervangen. Hierbij kun je denken aan het vervangen van de koekjes voor de bodem voor bijvoorbeeld medjoul dadels, gemalen kokos en een mix van gemengde noten. Zo kun je de bodem samenstellen naar smaak en de noten of andere ingrediënten kiezen die jij zelf het lekkerst vindt.
Als je na het lezen inspiratie hebt opgedaan en zelf aan de slag wilt gaan, dat kan! Hieronder zetten we een heerlijk en gemakkelijk recept voor je neer, het enige wat je hoeft te doen is te zorgen dat je alle ingrediënten in huis hebt en daarna kun je aan de slag gaan.
Wat je nodig hebt voor de cheesecake is het volgende:
Je maakt de cheesecake als volgt:
Ben je inmiddels ook helemaal in de mood gekomen om lekker aan het bakken te gaan? Zoals we je hier hopelijk hebben laten zien is het maken van een gezondere variant van de cheesecake makkelijker dan je denkt en kun je eindeloos variëren met smaken. Wil je echt op de gezonde tour gaan, dan kun je er ook nog voor kiezen om de roomkaas (gedeeltelijk) te vervangen door kwark en dit iets stijver te laten worden door gelatineblaadjes. Keuze genoeg dus!
Bezoek onze webshop voor een selectie van de lekkerste dadels en noten en ga meteen aan de slag!
Bekijk ook ons: Zoeteaardappelbrownie