Energierepen zijn een ideale aanvulling op een gezond dieet. Je beperkt de verleiding tot het grijpen naar een slechte snack grijpt en vult tegelijkertijd je energiebehoefte aan. Je kan ervoor kiezen om dergelijke energierepen bij de supermarkt of een speciaalzaak te halen, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon zelf maken!
Het is belangrijk om een aantal producten in huis te halen voordat je kan beginnen met het bereiden van de energierepen. Om zo’n 16 energierepen te maken haal je het volgende in huis:
De bereidingswijze
Het fijnsnijden, malen en breken kun je natuurlijk gemakkelijk zelf doen. Mocht je bepaalde producten echt niet lekker vinden, zoals vijgen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit ingrediënt buiten de bereiding te laten. De bereidingswijze van de energierepen gaat als volgt:
Houd je de repen op kamertemperatuur, dan kun je ze ongeveer een week lang bewaren. In de koelkast gaan de repen zo’n twee a drie weken mee en als je de repen in de vriezer bewaard kun je ze nog veel langer bewaren. Zodra je de reep van zo’n 40 gram consumeert zijn de voedingswaarde van de reep vastgesteld op zo’n 163 kilocalorieën, 3 gram eiwitten, 7 gram vetten, 19 gram koolhydraten en 3 gram voedingsvezels. Verder beschikken de ingrediënten natuurlijk over tal van vitamines en mineralen.
Je kunt de ingrediënten ook afwisselen, zodat je diverse energierepen kunt maken.
Veel snoepplezier met deze energierepen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst