Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Maak nu zelf gezonde energierepen

energierepen-maken-de-notenkoerier2.jpg

Energierepen zijn een ideale aanvulling op een gezond dieet. Je beperkt de verleiding tot het grijpen naar een slechte snack grijpt en vult tegelijkertijd je energiebehoefte aan. Je kan ervoor kiezen om dergelijke energierepen bij de supermarkt of een speciaalzaak te halen, maar je kan ze natuurlijk ook gewoon zelf maken!

De benodigde ingrediënten

 

Het is belangrijk om een aantal producten in huis te halen voordat je kan beginnen met het bereiden van de energierepen. Om zo’n 16 energierepen te maken haal je het volgende in huis:

 

 

De bereidingswijze

 

Het fijnsnijden, malen en breken kun je natuurlijk gemakkelijk zelf doen. Mocht je bepaalde producten echt niet lekker vinden, zoals vijgen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit ingrediënt buiten de bereiding te laten. De bereidingswijze van de energierepen gaat als volgt:

  • Je bakt het sesamzaad als eerste in een droge wok totdat het sesamzaad lichtbruin kleurt. Vervolgens haal je het sesamzaad uit de pan en laat je het afkoelen.
  • Dan bak je de amandelen, de pompoenpitten, de zonnebloempitten en de gemalen kokos in dezelfde wok. Bak alles goed door totdat de kokos lichtbruin kleurt en doe de inhoud van de wok in een beslagkom.
  • Bedek de bodem van een klein plastic bakje, bijvoorbeeld waar je vleeswaren in bewaard, tot over de rand met huishoudfolie. Je strooit het sesamzaad in dit plastic bakje en bedekt daarbij de hele bodem. Over het sesamzaad verdeel je vervolgens de gesneden stukjes gedroogde abrikozen.
  • Je vult de beslagkom verder aan met alle producten die je verder in de energiereep wilt verwerken. Pas als alles goed gemengd is meng je de honing door het geheel.
  • Meng het geheel goed door elkaar, totdat je zeker weet dat de honing overal aan zit. Zodra het één geheel is kun je het mengsel bovenop de bodem van sesamzaad en abrikozen leggen.
  • Dek het geheel af met de huishoudfolie en zorg ervoor dat je het geheel goed aandrukt zodat de verdeling redelijk gelijk is. De repen zijn klaar en kunnen nu voor ongeveer een uur de vriezer in. Zodra het uur om is kun je de repen uit de vriezer halen en in repen van 40 gram snijden.

 

 

Houdbaarheid en bestellen ingrediënten voor de energierepen

 

Houd je de repen op kamertemperatuur, dan kun je ze ongeveer een week lang bewaren. In de koelkast gaan de repen zo’n twee a drie weken mee en als je de repen in de vriezer bewaard kun je ze nog veel langer bewaren. Zodra je de reep van zo’n 40 gram consumeert zijn de voedingswaarde van de reep vastgesteld op zo’n 163 kilocalorieën, 3 gram eiwitten, 7 gram vetten, 19 gram koolhydraten en 3 gram voedingsvezels. Verder beschikken de ingrediënten natuurlijk over tal van vitamines en mineralen.

 

Vrijwel alle ingrediënten van dit recept kun je vinden in onze webshop De NotenkoerierNatuurlijk zijn er ook nog tal van andere noten, superfoods, zaden, pitten, vruchten en chocolade te vinden in deze webshop. De producten zijn zowel in kleine- als grote porties verkrijgbaar.

 

Je kunt de ingrediënten ook afwisselen, zodat je diverse energierepen kunt maken.

 

Veel snoepplezier met deze energierepen.

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie