Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Paasbrood met walnoten

paasbrood-3.jpg

Het is weer bijna Pasen. Uiteraard hoort er bij de paasdagen een lekker ontbijt. WIl je eens iets anders proberen, maak dit heerlijke paasbrood met walnoten dan thuis.

 

Ingrediënten

500 gr tarwe bloem
4 dl lauw water
1 zakje droge gist 7 gr 
1 eetl vloeibare honing
10 gr zout
100 gr  rozijnen 
150 gr halve walnoten, in stukjes
Voor een tulbandvorm met een doorsnee van 20 cm.

Optioneel wat amandelsnippers of stukjes pistachenoten voor op het brood

 

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem in een kom, los de gist op in de helft van het water en doe de honing erbij.
  2. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet het mengsel hier in.
  3. Roer de ingrediënten in het kuiltje goed door elkaar en meng het met een deel van de bloem. Strooi het zout aan de buitenste rand op de droge bloem.
  4. Giet de rest van het water in twee delen in het midden en roer vanuit het midden tot alle bloem is opgenomen. Zet de deeghaken op de handmixer en kneed het deeg vier minuten.
  5. Doe het deeg terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen.
  6. Was de rozijnen in lauw water en verbrokkel de halve walnoten. Kneed de rozijnen en noten door het deeg. Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet de tulbandvorm in.
  7. Doe het deeg in de vorm en laat het onder een vochtige doek op een warme plaats weer ca. 30 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
  8. Bak het brood 15 minuten op 220 graden. Temper nu de warmte tot 190 graden en bak de tulband in ca. 35 minuten af.

 

En klaar is jouw unieke paasbrood :)

 

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie