Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Salade met Freekeh en pijnboompitten

freekeh-salade.jpg

 

Ingrediënten

  1. 2 middelgrote bruin uien, in dunne plakjes
  2. 1½ eetlepel olijfolie extra vierge
  3. 1 theelepel gemalen kaneel
  4. ½ theelepel gemalen koriander
  5. ½ theelepel gemalen komijn
  6. 175g freekeh (1/2 mijn 350g doos)
  7. ¼ kopje rozijnen
  8. 200 gram spinazie
  9. 450ml (ongeveer) groente of kippenbouillon
  10. 2 middelgrote courgettes, in halve maan schijfjes
  11. 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  12. ½ kop verse koriander, fijngehakt
  13. 2 eetlepels verse munt, fijngehakt
  14. 100 g jonge spinazie (en een paar raket en als je wilt) bladeren
  15. 60g fetakaas, verkruimeld
  16. ¼ kop pijnboompitten, geroosterd en grof gebroken


Bereiding

  1. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuuren voeg olie en uien toe
  2. Roer 8-10 minuten, tot ze zacht en bruin
  3. Giet ondertussen de  freekeh in koud water gedurende 5 minuten. Zeef en spoel de Freekeh schoon onder koud stromend water. goed .
  4. Voeg de kruiden en Freekeh toe aan de pan en roer goed door.
  5. Voeg als laatst de rozijnen toe.
  6. Leg een deksel op de pan, breng het geheel aan de kook en laat het 40-45 minuten sudderen.
  7. Verhit ondertussen een andere koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie de courgette en rode paprika toe.
  8. Wanneer de freekah gaar is, voeg de courgette, paprika, koriander en munt aan het mengsel
  9. Serveer het geheel op het bedje van groenten en voeg als topping de feta en pijnboompitten toe.

Dit gerecht is lekker met  vis, kip, vlees, tofu of vegie hamburgers.

Vorige Volgende

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie

Naam
E-mailadres
Titel
Reactie