Mijn winkelwagen

Uw winkelwagentje is leeg.

Walnoot pruimenkoek

walnoot-pruimenkoek_1.jpg

Bereiden 30 min, wachten 30 min

8 stuks

Ingrediënten

Materialen

Bakpapier

 

Bereiden

Oven voorverwarmen op 175 ºC. Walnoten grof hakken, pruimen in kleine stukjes snijden. In kom boter en basterdsuiker met mixer romig kloppen. Ei en vanillesuiker erdoor kloppen. Bloem, bakpoeder en zout door beslag mengen. Walnoten en pruimen erdoor spatelen en deeg ca. 15 minuten in koelkast laten opstijven. Deeg in 8 porties verdelen en er met bloem bestoven handen ballen van draaien. Deegballen op flinke afstand van elkaar op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten leggen (de koeken worden 3-4 cm groter tijdens het bakken). Deeg met handpalm platdrukken tot cirkels van ca. 8 cm. Koeken in ca. 15 minuten lichtbruin bakken. Bakplaat uit oven nemen, koeken enkele minuten laten afkoelen en opstijven. Koeken dan voorzichtig met paletmes op rooster leggen en verder laten afkoelen.

 

Bevat Energie 380 kcal- Eiwit 6 g- Vet 22 g- Koolhydraten 39 g (per stuk)

Vorige Volgende