Biologisch boekweitmeel is ideaal om te gebruiken in bakrecepten, zoals cakes, pannenkoeken en broden. Boekweit is een kruidachtige plant die kleine driehoekige zaden groeit. Boekweitmeel wordt gemaakt door de gedroogde boekweitzaden te vermalen. Boekweit heeft een lekkere nootachtige smaak.
Boekweit is een gezonde bron van koolhydraten. Het levert je volop vitamines en mineralen, waaronder vitamine B1, vitamine B6, koper, magnesium en zink. Daarnaast is boekweit een goede bron van vezels. Ons boekweitmeel wordt gemaakt de gehele boekweitkorrel en is dan ook 100% volkoren.
Boekweit bevat van nature geen gluten. Hierdoor is boekweitmeel een goed alternatief voor tarwemeel voor mensen met een glutenintolerantie. De afwezigheid van gluten zorgt er wel voor dat de structuur van baksels met boekweitmeel iets minder stevig wordt dan wanneer je normaal meel gebruikt.
Met biologisch boekweitmeel kun je de lekkerste baksels maken. Je kunt het gebruiken in broden, cakes en koekjes of er pannenkoeken of poffertjes mee bakken. Boekweitmeel is daarnaast erg lekker om te gebruiken in hartige gerechten. Je kunt het bijvoorbeeld verwerken in de bodem van een quiche of er zelf pasta of wraps mee maken.
Ingrediënten: boekweit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: china
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1496 kJ (353 kcal) | |
Vet | 2,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,6 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 72,0 g | |
- waarvan suikers | 2,0 g | |
Voedingsvezels | 5,6 g | |
Eiwitten | 9,0 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,2 mg | 18% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,25 mg | 18% |
Vitamine B11 / Folaat | 54,0 µg | 27% |
Fosfor | 150 mg | 21% |
Koper | 0,56 mg | 56% |
Magnesium | 117 mg | 31% |
Zink | 2,0 mg | 20% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews