Onze medjoul dadels zijn een echte traktatie! De medjoul dadel wordt ook wel “De koning onder de dadels” genoemd. En dat is niet voor niets! De medjoul dadels zijn mooi groot, hebben een volle zoete smaak en zijn heerlijk zacht. Bovendien zijn de dadels rijk aan vezels en leveren ze je goede hoeveelheden van de mineralen kalium en koper.
Medjoul dadels behoren tot de bekendste dadelsoort. De dadels hebben een groot formaat en zijn bijzonder zacht. Dadels groeien in trossen aan de dadelpalmen. Ook het droogproces in de zon vindt plaats terwijl de dadels nog aan de boom hangen. Dadels groeien het beste in gebieden met een warm en droog klimaat. Onze medjoul dadels zijn afkomstig uit Israël.
Medjoul zijn heerlijk om te eten als vezelrijk tussendoortje. Maar ook aan de yoghurt of hartige gerechten, zoals een stoofpot of salade, zijn de dadels een erg lekkere toevoeging. Medjoul dadels zijn bovendien zeer geschikt om te verwerken in bakrecepten, zoals cakes of taarten. Of vul de medjoul dadel met roomkaas of pindakaas, ook erg lekker!
Ingrediënten: medjoul dadels
Land van herkomst: Israël
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1160 kJ (277 kcal) | |
Vet | 0,2 g | |
- waarvan verzadigd | - g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - g | |
Koolhydraten | 75,0 g | |
- waarvan suikers | 66,5 g | |
Voedingsvezels | 6,7 g | |
Eiwitten | 1,8 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,25 mg | 18% |
Kalium | 696 mg | 35% |
Koper | 0,36 mg | 36% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews