Dadels zijn een heerlijke vezelrijke snack. De dadels hebben een zoete honingachtige smaak en een vlezige kleverige textuur. Doordat de pitten van de dadels al verwijderd zijn, kun je ze direct eten. Lekker makkelijk!
Onze dadels zonder pit zijn van het type Deglet Nour en zijn afkomstig uit Tunesië of Algerije. Hier groeien de dadels in grote trossen aan dadelpalmen. Na het oogsten worden de dadels schoongemaakt en gedroogd. Wij verkopen ook Medjoul dadels. Deze zijn wat groter en zachter van textuur dan de Deglet Nour dadels.
Dadels bevatten veel vezels en zijn een goede bron van de mineralen kalium en koper. Dadels leveren ook veel suiker. Hierdoor zijn ze perfect te gebruiken als snelle energiebron. Door maximaal 3 tot 4 dadels per dag aan te houden, zorg je ervoor dat je niet te veel suiker binnenkrijgt.
Dadels zijn super lekker als tussendoortje of om te verwerken in gerechten. Door de zoete smaak en plakkerige textuur zijn dadels ook ideaal om te gebruiken in bakrecepten. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor dadel-pistacheballetjes eens!
Tip: Laat de dadels 10 minuutjes wellen in heet water voordat je ze gebruikt, dan worden ze lekker zacht.
Ingrediënten: dadels
Land van herkomst: Tunesië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1178 kJ (282 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,03 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,04 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,02 g | |
Koolhydraten | 75,0 g | |
- waarvan suikers | 63,4 g | |
Voedingsvezels | 8,0 g | |
Eiwitten | 2,4 g | |
Zout | 0,0 g | |
Kalium | 656 mg | 33% |
Koper | 0,26 mg | 26% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews