Onze biologische dadels hebben een heerlijke zoete honingsmaak en stevige textuur. Ideaal als gezonde snack of om te verwerken in allerlei gerechten. De dadels zijn al ontpit, waardoor ze lekker makkelijk te eten zijn.
Dadels groeien in grote trossen aan hoge dadelpalmen. Onze biologische dadels zijn van het soort Deglet Nour en zijn afkomstig uit Tunesië. Na de oogst worden de rijpe dadels in de zon gedroogd en daarna ontpit.
Biologische gedroogde dadels passen goed in een gezond voedingspatroon. De vruchtjes zijn rijk aan vezels en zijn een goede bron van de mineralen kalium en koper. Dadels leveren je bovendien volop energie. Dadels zijn dan ook ideaal om te eten als gezonde snack voor het sporten.
Biologische dadels zijn erg lekker om te eten als verantwoord tussendoortje, maar ook perfect om de lekkerste gerechten en hapjes mee te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gevulde dadels met roomkaas? Heerlijk! Of verwerk de dadels in een couscousgerecht of salade, voor een lekkere zoete twist. Dadels zijn bovendien ideaal om te gebruiken in zoete baksels, zoals bananenbroden, energierepen of brownies.
Ingrediënten: dadels (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Tunesië
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1178 kJ (282 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,03 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,04 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,02 g | |
Koolhydraten | 75,0 g | |
- waarvan suikers | 63,4 g | |
Voedingsvezels | 8,0 g | |
Eiwitten | 2,4 g | |
Zout | 0 g | |
Kalium | 656 mg | 33% |
Koper | 0,26 mg | 26% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews