Onze biologische gojibessen hebben een heerlijke friszoete smaak en zachte textuur. De biologische goji bessen zijn nog wat zachter en langwerpiger dan de normale variant. Biologische gojibessen zijn een erg lekkere toevoeging aan yoghurt, smoothies of salades.
Gojibessen groeien aan doornige struiken die oorspronkelijk afkomstig zijn uit China. De oranjerode besjes kunnen vanaf augustus geoogst worden. Dit gebeurt veelal met de hand, omdat de bessen erg kwetsbaar zijn. Na de oogst worden de gojibessen in de zon gedroogd.
Gojibessen bevatten veel verschillende gezonde voedingsstoffen, zoals vitamine C, calcium en ijzer. Calcium is onder andere goed voor je spieren en botten. IJzer en vitamine C ondersteunen je weerstand. De kleurrijke besjes zijn bovendien erg rijk aan vezels.
Biologische gojibessen zijn ideaal om te gebruiken als topping over kwark, yoghurt, havermoutpap of salades. Je kunt de gedroogde besjes ook toevoegen aan een smoothie of verwerken in hartige gerechten, zoals stamppotten en soepen.
Ingrediënten: gojibessen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: china
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1450 kJ (343 kcal) | |
Vet | 0,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,0 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0,0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,0 g | |
Koolhydraten | 64,1 g | |
- waarvan suikers | 45,6 g | |
Voedingsvezels | 13,0 g | |
Eiwitten | 14,3 g | |
Zout | 0,7 g | |
Vitamine C | 48 mg | 60% |
Calcium | 190 mg | 24% |
IJzer | 6,8 mg | 49% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews