Gedroogde moerbeibessen hebben een lichtzoete honingachtige smaak. Het gedroogde velletje geeft de besjes een fijne bite, terwijl het binnenste heerlijk zacht is. Moerbeien zijn rijk aan vezels en leveren volop mineralen, zoals calcium, ijzer en kalium.
Moerbeibessen groeien aan sierlijke bomen met hartvormige bladeren. De bomen groeien het beste in een warmer klimaat. Onze moerbeibessen zijn afkomstig uit Turkije. Het oogstseizoen begint vanaf augustus. Na het plukken worden de bessen in de zon gedroogd.
Moerbeibessen zijn er in verschillende kleuren. Wij verkopen ook biologische zwarte moerbeibessen en biologische witte moerbeibessen.
Gedroogde witte moerbeibessen zijn heerlijk in salades, yoghurt, kwark, smoothies of als tussendoortje. De besjes combineren bovendien erg goed met noten of andere gedroogde vruchten. Je kunt moerbeibessen ook gebruiken in bakrecepten, zoals muffins of koeken.
Ingrediënten: moerbeibessen
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1405 kJ (336 kcal) | |
Vet | 0,8 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | - | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | - | |
Koolhydraten | 74,8 g | |
- waarvan suikers | 38,2 g | |
Voedingsvezels | 8,9 g | |
Eiwitten | 2,8 g | |
Zout | 0,0 g | |
Calcium | 376 mg | |
Fosfor | 121 mg | |
IJzer | 9,4 mg | |
Kalium | 979 mg | |
Magnesium | 99 mg |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews