Onze biologische rozijnen hebben een volle zoete smaak en zijn heerlijk sappig. Rozijnen zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze eten als tussendoortje, maar ook op allerlei manieren verwerken in gerechten.
In de maanden augustus en september worden de rijpe druiven geoogst en daarna in de zon gelegd om te drogen. De rozijntjes die overblijven worden vervolgens zorgvuldig schoongemaakt en besprenkeld met een dun laag zonnebloemolie, om ervoor te zorgen dat ze niet aan elkaar gaan plakken. Onze biologische rozijnen zijn geproduceerd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en zijn niet gezwaveld.
Onze biologische rozijnen zijn erg lekker om zo uit de hand van te smullen. Daarnaast zijn de zoete rozijntjes een perfecte toevoeging aan de havermout, yoghurt of kwark in de ochtend. Bijvoorbeeld in combinatie met wat vers fruit, noten en een snufje kaneel. Je kunt de rozijnen bovendien gebruiken in allerlei verschillende recepten, zowel zoet als hartig. Probeer bijvoorbeeld dit leuke recept voor mini appeltaartjes met dadels en rozijnen eens!
Ingrediënten: rozijnen (>99,5%) en zonnebloemolie (<0,5%) (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Oezbekistan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1378 kJ (325 kcal) | |
Vet | 0,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 71,7 g | |
- waarvan suikers | 69,0 g | |
Voedingsvezels | 3,7 g | |
Eiwitten | 3,1 g | |
Zout | 0,1 g | |
Kalium | 800 mg | 40% |
Koper | 0,39 mg | 39% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews