Sultana’s zijn kleine rozijnen met een heerlijke zoete smaak. De rozijnen zijn erg lekker om zo te eten, maar ook perfect om te gebruiken door de havermout of yoghurt of als ingrediënt in bakrecepten.
Sultana rozijnen worden gemaakt van de witte pitloze Sultana druif. De druiven groeien in trossen aan wijnstokken op uitgestrekte druivenvelden. Onze Sultana’s zijn afkomstig uit Turkije. In het oogstseizoen (augustus en september) worden de rijpe druiven in trossen van de wijnstokken geknipt en vervolgens in de zon te drogen gelegd. Doordat het vochtgehalte van de druiven daalt tijdens het droogproces, krimpen de druiven en laten ze los van hun steeltje. Het resultaat is de heerlijke Sultana rozijn.
Sultana rozijnen zijn heerlijk als verantwoord tussendoortje of door de yoghurt of havermout in de ochtend. De zoete rozijnen zijn daarnaast ideaal om te verwerken in zowel zoete als hartige gerechten. Erg lekker door een salade of rijstgerecht of in een klassieke appeltaart.
Ingrediënten: sultana rozijnen (99,5%), katoenzaad olie
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1378 kJ (325 kcal) | |
Vet | 0,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 0 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 0,1 g | |
Koolhydraten | 71,7 g | |
- waarvan suikers | 69,0 g | |
Voedingsvezels | 3,7 g | |
Eiwitten | 3,1 g | |
Zout | 0,1 g | |
Kalium | 800 mg | 40% |
Koper | 0,39 mg | 39% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews