Jasmijnrijst is een geurige, aromatische rijstsoort met een lange korrel. De smaak van jasmijnrijst is licht zoet en nootachtig en gaat goed samen met veel verschillende gerechten.
Jasmijnrijst heeft zijn naam te danken aan de jasmijnbloem. De geur van jasmijnrijst doet namelijk denken aan de geur van jasmijnbloemen. Jasmijnrijst heeft ook wat weg van basmati rijst, alleen zijn de korrels wat zachter en plakkeriger.
Jasmijnrijst wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Het vormt een ideale basis voor curry’s en roerbakgerechten. Daarnaast is jasmijnrijst heel geschikt om te gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld vlees of vis.
Kooktijd: ca 10 minuten
Ingrediënten: jasmijn rijst (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Cambodja
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1492 kJ / 352 kcal | |
Vet | 1,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 78,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 1,3 g | |
Eiwitten | 7,0 g | |
Zout | 0,0 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews