Anijszaad heeft een typische friszoete drop-achtige smaak. Het is een heerlijke smaakmaker in zowel hartige als zoete gerechten. Je kunt het bijzondere specerij bijvoorbeeld gebruiken in stoofgerechten, maar ook in desserts of kruidkoek.
Anijszaad is afkomstig van het kruid Pimpinella anisum. Deze eenjarige plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied en West-Azië, maar groeit tegenwoordig ook in de Nederlandse natuur. De anijsplant bloeit met witte bloemschermen, waaruit de zaden ontstaan.
Ons biologische anijszaad geeft een heerlijke smaak aan al je gerechten. Het past goed bij stoofschotels en curries en vormt ook een heerlijke combinatie met vis en groenten. Ook als garnering over soepen of salades zijn de kleine anijszaadjes erg lekker. Daarnaast kan je anijszaad perfect gebruiken in zoete gerechten, zoals gebak, koek of desserts.
Ingrediënten: Anijszaad (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Egypte
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1410 kJ / 337 kcal | |
Vet | 16,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 50,0 g | |
- waarvan suikers | < 0,1 g | |
Voedingsvezels | 15,0 g | |
Eiwitten | 18,0 g | |
Zout | < 0,1 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)