Onze fijngemalen biologische witte peper geeft je gerechten een rijke aromatische pepersmaak. Voor deze witte peper zijn de beste peperkorrels geselecteerd. Witte peper past goed bij groenten, vis, vlees, soepen en lichte sauzen.
Witte peper is afkomstig van dezelfde plant als zwarte peper, namelijk de Piper nigrum. Het verschil tussen witte en zwarte peper is dat witte peper wordt gemaakt van de rijpe bes, terwijl voor zwarte peper onrijpe bessen worden gebruikt. Om witte peper te verkrijgen worden de rijpe bessen geweekt onder stromend water, waardoor de bessen gaan gisten en hun schilletje verliezen. Er blijft een wit peperbolletje over, dat vervolgens wordt gedroogd en gemalen. Witte peper is nog wat pittiger dan zwarte peper en heeft tegelijkertijd een aardse en ietwat zoete nasmaak.
Biologische witte peper kan gebruikt worden om vrijwel al je gerechten op smaak te brengen. Witte peper is door de lichte kleur bovendien handig om te gebruiken in combinatie lichtgekleurde ingrediënten, zoals witte vis, ei, lichtgekleurde sauzen en witte groenten (bijv. bloemkool, witlof en asperges).
Ingrediënten: peper wit (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Sri Lanka
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1238 kJ / 269 kcal | |
Vet | 2,1 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 69,0 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 26,0 g | |
Eiwitten | 10,0 g | |
Zout | 0,004 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews