Onze biologische gebroken lijnzaden zijn een heerlijke toevoeging aan je schaaltje yoghurt of kwark in de ochtend. Voor een voedzame start van je dag! Lijnzaad heeft een neutrale licht nootachtige smaak.
Deze kleine bruine zaadjes van de vlasplant zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Zo behoren ze tot de beste plantaardige bronnen van omega 3-vetzuren en zijn ze rijk aan vezels. Lijnzaad bevat bovendien volop vitamines en mineralen, zoals vitamine B1, vitamine B11 (foliumzuur), magnesium, ijzer en zink.
Lijnzaad kent ontelbaar veel toepassingen. Het is reuze lekker door de yoghurt of havermout, maar ook ideaal om te gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Je kunt de zaadjes bijvoorbeeld even kort roosteren in een droge koekenpan, voor een extra bite. Heerlijk door een salade of stamppot! Maar ook aan koeken, crackers of brood is lijnzaad een erg lekker toevoeging. Of verwerk wat lijnzaden in een smoothie.
Ingrediënten: lijnzaad (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1969 kJ (477 kcal) | |
Vet | 31,0 g | |
- waarvan verzadigd | 2,9 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 6,3 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 20,6 g | |
Koolhydraten | 13,0 g | |
- waarvan suikers | 0,1 g | |
Voedingsvezels | 34,8 g | |
Eiwitten | 19,0 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 1,64 mg 149% | |
Vitamine B3 / Niacine | 3,1 mg | 19% |
Vitamine B11 / Folaat | 87 µg | 44% |
Calcium | 255 mg | 32% |
Fosfor | 660 mg | 94% |
IJzer | 5,7 mg | 41% |
Kalium | 725 mg | 36% |
Magnesium | 181 mg | 48% |
Zink | 7,8 mg | 78% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews