Macadamia noten zijn heerlijk romig en knapperig en bovendien zijn ze erg gezond. Macadamia’s bevatten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van álle noten. Onverzadigde vetten zijn de gezonde vetten. Deze vetten helpen de cholesterolgehalten in je bloed goed te houden.
Naast gezonde vetten leveren macadamia noten je ook veel vitamines en mineralen. De vitamines B1 en B6 uit macadamia’s helpen je lichaam bij het vrijmaken van energie uit het voedsel dat je eet. Zo kun je er na een maaltijd weer tegenaan! Mineralen in de macadamia zijn fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium en selenium. Deze mineralen dragen bij aan de goede werking van je lichaam. Zo zijn kalium en magnesium van belang voor de normale functie van je spieren en helpt selenium je haar sterk en glanzend te houden.
Een handje (25 gram) macadamia noten is perfect als gezond tussendoortje. Maar ook in gerechten of om mee te bakken zijn macadamia’s erg geschikt. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om deze heerlijke white chocolate chip cookies mee te maken.
Ingrediënten: macadamia (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Kenia of Burkina Faso
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 3103 kJ (753 kcal) | |
Vet | 76,1 g | |
- waarvan verzadigd | 11,9 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 58,9 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 1,5 g | |
Koolhydraten | 5,4 g | |
- waarvan suikers | 4,1 g | |
Voedingsvezels | 8,0 g | |
Eiwitten | 7,8 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,71 mg | 65% |
Vitamine B6 / Pyridoxine | 0,36 mg | 26% |
Fosfor | 198 mg | 28% |
IJzer | 2,7 mg | 19% |
Kalium | 363 mg | 18% |
Koper | 0,57 mg | 57% |
Magnesium | 118 mg | |
Seleen | 12 µg | 22% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews