Gebrande pinda’s hebben een heerlijke volle smaak en zijn lekker knapperig. De pinda’s zijn kort gebakken in pindaolie. Pinda’s zijn ontzettend veelzijdig. Je kunt ze gebruiken in gerechten, maar ze zijn bijvoorbeeld ook perfect als hapje op een feestje.
Pinda’s zitten boordevol gezonde voedingsstoffen. Ze bevatten veel gezonde onverzadigde vetten, welke bijdragen aan het behoud van gezonde cholesterolgehalten in je bloed. Maar ook vitamines en mineralen zijn volop in pinda’s te vinden. Ze bevatten onder andere B-vitamines, vitamine E, magnesium en zink. Pinda’s zijn bovendien een uitstekende bron van eiwitten, waardoor ze goed passen bij een sportieve levensstijl.
Gebrande pinda’s zijn heerlijk om te verwerken in Oosterse gerechten, salades of bakrecepten. De pinda’s zijn ook ideaal om zo los uit de hand van te smullen.
Tip: Probeer ook eens dit recept voor Afrikaanse soep van zoete aardappel en pinda.
Ingrediënten: pinda's
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Houdbaarheid: 6 maanden
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2569 kJ (620 kcal) | |
Vet | 50,5 g | |
- waarvan verzadigd | 7,4 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 29,2 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 11,3 g | |
Koolhydraten | 13,2 g | |
- waarvan suikers | 5,2 g | |
Voedingsvezels | 6,8 g | |
Eiwitten | 24,8 g | |
Zout | 0,9 g | |
Vitamine B3 / Niacine | 16,3 mg | 102% |
Vitamine B11 / Folaat | 56,1 µg | 28% |
Vitamine E | 5,8 mg | 48% |
Fosfor | 462 mg | 66% |
Kalium | 627 mg | 31% |
Koper | 0,65 mg | 65% |
Magnesium | 188 mg | 50% |
Seleen | 13 µg | 24% |
Zink | 2,8 mg | 28% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews