De pompoenpitten, of pepitas, hebben een mooie groene kleur en zijn licht nootachtig van smaak. Erg lekker in salades, bakrecepten of door je ontbijt. De pompoenpitten zijn al gepeld, waardoor je ze direct kunt eten.
Pompoenpitten passen goed binnen een gezonde leefstijl. Ze zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetten en vezels. Daarnaast bevatten de kleine groene pitjes veel verschillende vitamines en mineralen, zoals foliumzuur, magnesium, ijzer en zink. Pompoenpitten zijn bovendien enorm rijk aan eiwitten, waardoor ze buitengewoon geschikt zijn voor mensen die veel sporten en plantaardig eten.
Pompoenpitten zijn heerlijk door salades, rijst- of pastagerechten of yoghurt. Of om zo uit de hand te eten, als gezond tussendoortje. De pitten zijn bovendien erg geschikt om te gebruiken in bakrecepten, zoals zelfgemaakt brood. Je kunt de pompoenpitten ook nog even kort roosteren, om ze een lekkere crunch te geven.
Ingrediënten: pompoenpitten
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 2377 kJ (574 kcal) | |
Vet | 47,2 g | |
- waarvan verzadigd | 11,1 g | |
- waarvan enkelvoudig onverzadigd | 9,6 g | |
- waarvan meervoudig onverzadigd | 23,7 g | |
Koolhydraten | 2,7 g | |
- waarvan suikers | 1,6 g | |
Voedingsvezels | 8,5 g | |
Eiwitten | 30,3 g | |
Zout | 0,0 g | |
Vitamine B1 / Thiamine | 0,18 mg | 16% |
Vitamine B3 / Niacine | 4,4 mg | 28% |
Vitamine B11 / Folaat | 96 µg | 48% |
Vitamine E | 2,18 mg | 18% |
Fosfor | 1124 mg | 161% |
IJzer | 8 mg | 57% |
Kalium | 720 mg | 36% |
Koper | 0,25 mg | 25% |
Magnesium | 535 mg | 29% |
Zink | 7,9 mg | 79% |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews