Biologische kruidnagel is een warme kruidige smaakmaker. Het specerij geeft je maaltijden een uitgesproken pittige en tegelijkertijd fruitige smaak. Biologische kruidnagels past goed bij stoofschotels, soepen, sauzen en rundvlees. Bovendien is gemalen kruidnagel een belangrijk onderdeel van speculaaskruiden.
Kruidnagels zijn de gedroogde gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom (Syzygium aromaticum). Deze tropische boom kan wel 25 meter hoog en 100 jaar oud worden. Onze biologische kruidnagel is afkomstig uit Sri Lanka waar het tropische moessonklimaat de perfecte groeiomstandigheden vormt voor de boom.
Biologische kruidnagel is heerlijk om mee te koken in warme winterse gerechten, zoals stoofschotels, soepen, curries. De kenmerkende smaak van kruidnagel laat zich goed combineren met ui, knoflook en peper. Kruidnagels zijn ook een veelgebruikt ingrediënt bij de bereiding van glühwein of stoofpeertjes. Let wel op dat je de kruidnagel weer uit de maaltijd vist voordat je het opdient, de harde kruidnagels zijn namelijk niet lekker om in zijn geheel op te eten.
Ingrediënten: Kruidnagel (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Tanzania
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1732 kJ / 414 kcal | |
Vet | 20,1 g | |
- waarvan verzadigd | 6,0 g | |
Koolhydraten | 52,0 g | |
- waarvan suikers | 51,4 g | |
Voedingsvezels | 9,6 g | |
Eiwitten | 6,0 g | |
Zout | 0,02 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews