Biologische psylliumvezels (ook wel psyllium husk of vlozaad genoemd) zijn een natuurlijke bron van oplosbare vezels. Door het hoge vezelgehalte van maar liefst 77% zijn psylliumvezels ideaal om je dagelijkse vezelinname een boost te geven. 1 eetlepel (5 gram) levert je al 3,9 gram vezels. Het advies van de Gezondheidsraad is om dagelijks 30-40 gram vezels binnen te krijgen. Hieraan kunnen psylliumvezels dus een mooie bijdrage leveren.
Psylliumvezels zijn afkomstig van de zaadhuiden van de zaden van de Plantago ovata. Deze zaadhuiden worden na de oogst gedroogd en vervolgens fijngemalen. Onze biologische psylliumvezels zijn afkomstig uit India, waar de droge periode na het regenseizoen (vanaf oktober) de ideale groeiomstandigheden vormen voor de plant.
Biologische psylliumvezels hebben een neutrale smaak en zorgen voor extra structuur, binding en/of elasticiteit van je gerechten. Dit komt doordat de vezels tot wel 15 keer hun eigen gewicht aan water kunnen opnemen. Je kunt de psylliumvezels eenvoudig toevoegen aan je havermoutpap, yoghurt of smoothie(bowl). Daarnaast zijn psylliumvezels ideaal om te gebruiken als bindmiddel in (glutenvrije) baksels, zoals broodjes, cakes en wraps. Omdat de vezels veel vocht opnemen is het belangrijk om er op te letten dat je voldoende drinkt gedurende de dag.
Ingrediënten: psylliumvezels (van biologische landbouw)
Land van herkomst: India
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: koel bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 812 kJ (200 kcal) | |
Vet | 0 g | |
- waarvan verzadigd | 0 g | |
Koolhydraten | 10 g | |
- waarvan suikers | 0 g | |
Voedingsvezels | 77 g | |
Eiwitten | 0,7 g | |
Zout | 0,3 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews