De adukiboon is een klein roodbruin Aziatisch boontje met een nootachtige, zoete smaak. Onze biologische adukibonen zijn lekker om te gebruiken in zowel hartige als zoete gerechten.
Adukibonen leveren je veel vezels en eiwitten. Hierdoor passen ze goed in een gezond voedingspatroon. Door het hoge eiwitgehalte zijn adukibonen bovendien ook een ideale aanvulling voor vegetariërs en veganisten.
Onze biologische adukibonen zijn veelzijdig te gebruiken. De lichtzoete bonen zijn een heerlijke toevoeging aan stoofschotels, soepen en salades, maar ook geschikt om te gebruiken in zoete gerechten. In Azië worden adukibonen onder andere verwerkt tot een bonenpasta die wordt gebruikt als vulling in zoete gerechten en desserts.
Laat de adukibonen voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Vervolgens kook je de bonen in 45-60 minuten gaar.
Ingrediënten: adukibonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1377 kJ / 329 kcal | |
Vet | 0,5 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 62,9 g | |
- waarvan suikers | 2,4 g | |
Voedingsvezels | 12,7 g | |
Eiwitten | 19,9 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews