Groene erwten zijn gedroogde hele erwten waar het vliesje nog omheen zit. Bij spliterwten is dit vliesje verwijderd. Groene erwten hebben een lichtzoete smaak en behouden meer bite na het koken dan spliterwten.
Groene erwten zijn ontzettend rijk aan vezels. 80 gram levert je maar liefst 21 gram vezels. Hiermee zit je al bijna op de dagelijks geadviseerde vezelinname van 25-30 gram. Groene erwten zijn bovendien een goede bron van plantaardige eiwitten en daarom een ideale aanvulling voor vegetariërs en veganisten.
Met onze biologische groene erwten kan je alle kanten op. Je kunt ze los eten, maar ze zijn ook een heerlijke toevoeging aan pastasauzen, quiches, risotto, stoofschotels en salades. Daarnaast kan je ze natuurlijk ook gebruiken om zelf erwtensoep mee te maken.
Laat de groene erwten voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Vervolgens kook je de erwten in 40-60 minuten gaar.
Ingrediënten: erwten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Italië of Canada
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1478 kJ / 352 kcal | |
Vet | 1,2 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 38,2 g | |
- waarvan suikers | 8,0 g | |
Voedingsvezels | 25,5 g | |
Eiwitten | 23,8 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews