Kikkererwten zijn veelzijdige peulvruchten die je in veel gerechten kunt gebruiken. Met hun zachte nootachtige smaak zijn ze met veel ingrediënten te combineren.
Kikkererwten hebben een hoog eiwitgehalte, waardoor ze ideaal zijn om te gebruiken als plantaardige eiwitbron. Niet voor niets zijn kikkererwten dan ook erg populair onder vegetariërs en veganisten. Kikkererwten zijn bovendien ook nog eens ontzettend rijk aan vezels.
Doordat kikkererwten na het koken een fijne bite houden, zijn ze heel geschikt om extra textuur toe te voegen aan stoofschotels, soepen en salades. Je kunt onze biologische kikkererwten ook gebruiken om zelf hummus of falafel van te maken. Of je kunt de kikkererwten zelfs verwerken in zoete bakrecepten, zoals blondies of cake, om extra vezels en eiwitten toe te voegen!
Laat de kikkererwten voor bereiding 6-8 uur weken in ruim water. Vervolgens kook je de kikkererwten in 45-60 minuten gaar.
Ingrediënten: kikkererwten (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1581 kJ / 378 kcal | |
Vet | 6,0 g | |
- waarvan verzadigd | 0,6 g | |
Koolhydraten | 63,0 g | |
- waarvan suikers | 10,7 g | |
Voedingsvezels | 12,2 g | |
Eiwitten | 20,5 g | |
Zout | 0,06 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews