Gele linzen hebben een zoete, nootachtige smaak en geven je gerechten een prachtige gele kleur. Doordat gele linzen zacht worden tijdens het koken zijn ze heel geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld stoofschotels, soepen en curry’s.
Gele splitlinzen zijn net als de andere linzensoorten erg voedzaam. Ze zitten vol met vezels en zijn rijk aan eiwitten. Dankzij het hoge eiwitgehalte zijn gele splitlinzen een ideale aanvulling binnen een plantaardig voedingspatroon.
Doordat gele splitlinzen hun stevigheid verliezen tijdens het koken, zijn ze ideaal om te gebruiken in soepen of curry’s. Ze geven je gerechten een romige textuur. Gele linzen worden veel gebruikt in Indase dahl.
Gele splitlinzen hoeven niet te weken voor gebruik. Was de linzen wel even met koud water. Je kookt de linzen vervolgens in 15-20 minuten gaar in ruim water.
Ingrediënten: linzen geel licht geoliëd met zonnebloemolie (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1320 kJ / 314 kcal | |
Vet | 2,2 g | |
- waarvan verzadigd | 0,3 g | |
Koolhydraten | 36,9 g | |
- waarvan suikers | 4,0 g | |
Voedingsvezels | 23,2 g | |
Eiwitten | 25,3 g | |
Zout | 0,05 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews