Groene Laird linzen zijn ideaal om extra textuur toe te voegen aan je gerechten, zoals stoofschotels, soepen en salades. Deze beigegroene linzen zijn iets groter dan bijvoorbeeld rode linzen en hebben een kenmerkende milde nootachtige linzensmaak.
Ook voor je gezondheid zijn groene Laird linzen een goede toevoeging. Ze zitten namelijk boordevol eiwitten en zijn een rijke bron van voedingsvezels. Door het hoge eiwitgehalte zijn groene Laird linzen ideaal om te gebruiken als vervanger van vlees in gerechten.
Groene Laird linzen behouden hun stevigheid beter dan de meeste andere linzensoorten. Hierdoor zijn ze heel geschikt om een extra bite toe te voegen aan je gerechten. Je kunt groene linzen bijvoorbeeld gebruiken in stoofgerechten, curry’s, soepen en salades.
Je hoeft de linzen niet te weken voordat je ze gebruikt. Alleen even afspoelen met koud water is voldoende. Vervolgens kook je de linzen in 20-35 minuten gaar.
Ingrediënten: linzen groen Laird (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Turkije
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1473 kJ / 352 kcal | |
Vet | 1,06 g | |
- waarvan verzadigd | 0,15 g | |
Koolhydraten | 63,35 g | |
- waarvan suikers | 2,03 g | |
Voedingsvezels | 10,7 g | |
Eiwitten | 24,63 g | |
Zout | 0,02 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews