Onze biologische mungbonen of katjang idoe zijn heerlijk om jouw gerechten mee te verrijken. Mungbonen zijn kleine olijfgroene bonen met een wit streepje in het midden. Gekookte mungbonen hebben een kruidige nootachtige smaak en een stevige, vlezige structuur. Oorspronkelijk komt de mungboon uit India, maar tegenwoordig wordt de boon over de hele wereld verbouwd.
Mungbonen zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook erg voedzaam. De kleine boontjes zitten namelijk vol met eiwitten en zijn rijk aan vezels. Vandaar dat mungbonen ook ideaal zijn om te gebruiken als plantaardige vervanger van vlees. En wist je dat een gekiemde mungboon hetzelfde is als taugé?
Mungbonen zijn veelzijdige peulvruchten. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken in soepen, stoofgerechten of wokschotels. Of voeg eens mungbonen toe aan je salade, voor een knapperige bite.
Voor gebruik is het belangrijk om de mungbonen 8 – 12 uur te laten weken in ruim water. Je kookt de boontjes vervolgens in 20-40 minuten gaar.
Ingrediënten: mungbonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1453 kJ / 347 kcal | |
Vet | 1,15 g | |
- waarvan verzadigd | 0,35 g | |
Koolhydraten | 46,3 g | |
- waarvan suikers | 6,6 g | |
Voedingsvezels | 16,3 g | |
Eiwitten | 23,8 g | |
Zout | 0,04 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews