Sojabonen groeien in peulen aan de sojaplant. Deze peulen bevatten kleine groene boontjes met een lichtzoete nootachtige smaak. De sojaboon komt oorspronkelijk uit Oost-Azië en wordt ook gebruikt voor het maken van onder andere tofu en tempé.
Sojabonen behoren tot de beste plantaardige eiwitbronnen. Per 100 gram bevatten ze maar liefst 36 gram eiwitten. Hierdoor zijn ze ideaal om te gebruiken als vleesvervanger voor vegetariërs en veganisten. Sojabonen bevatten bovendien ook veel vezels.
Onze biologische sojabonen zijn heerlijk om te gebruiken in salades, poké bowls en curry’s. Maar ook om los van te snacken zijn de boontjes erg lekker. Je kunt ze bijvoorbeeld even roosteren in de oven en gebruiken als knapperig tussendoortje.
Week de sojabonen voor gebruik 8-12 uur in ruim water. Je kookt de bonen vervolgens in c.a. 60 minuten gaar.
Ingrediënten: sojabonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Italië/China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1743 kJ / 418 kcal | |
Vet | 18,6 g | |
- waarvan verzadigd | 2,8 g | |
Koolhydraten | 15,8 g | |
- waarvan suikers | 0,0 g | |
Voedingsvezels | 22,0 g | |
Eiwitten | 35,9 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)