Witte bonen hebben een milde licht nootachtige smaak. Ze behouden hun structuur en vorm wat beter tijdens het koken dan veel andere bonensoorten. Deze witte peulvrucht is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika.
Witte bonen zijn ontzettend rijk aan vezels. 80 gram van deze boontjes levert je al 20 gram vezels. Dat is al bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 25-30 gram. Witte bonen zijn bovendien een goede bron van plantaardige eiwitten. Ze zijn hierdoor ideaal om te gebruiken in vegetarische gerechten.
Witte bonen zijn ideaal om extra textuur toe te voegen aan maaltijden. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken in stoofschotels, stamppotten, chili’s, salades en soepen. Of probeer eens een zelfgemaakte spread van witte bonen. Heerlijk voor op brood!
Laat de witte bonen voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Je kookt de bonen vervolgens in 40-50 minuten gaar.
Ingrediënten: witte bonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: Kirghizstan
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1394 kJ / 333 kcal | |
Vet | 0,9 g | |
- waarvan verzadigd | 0,2 g | |
Koolhydraten | 45,1 g | |
- waarvan suikers | 2,1 g | |
Voedingsvezels | 15,2 g | |
Eiwitten | 23,4 g | |
Zout | 0,03 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews