Zwarte bonen worden ook wel schildpadbonen genoemd. De kleine glimmende bonen worden veel gebruikt in de Latijns-Amerikaanse keuken. Zwarte bonen hebben een stevige, vleesachtige textuur en een nootachtige smaak die ook wel aan champignons doet denken.
Zwarte bonen passen goed in een gezond voedingspatroon. Ze zijn rijk aan vezels en zitten boordevol plantaardige eiwitten. Zwarte bonen worden daarom ook veel gebruikt in vegetarische gerechten.
Je kunt onze biologische zwarte bonen in veel verschillende gerechten gebruiken. Ze zijn bijvoorbeeld een heerlijke toevoeging aan soepen, salades, rijstgerechten en Mexicaanse burrito’s. Bovendien zijn zwarte bonen ook heel geschikt om te gebruiken in zoete bakrecepten om extra vezels en textuur toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld de populaire zwarte bonen brownie eens!
Laat de zwarte bonen voor gebruik 8-12 uur weken in ruim water. Vervolgens 60-90 minuten laten koken.
Ingrediënten: zwarte bonen (van biologische landbouw)
Land van herkomst: China
Allergenen: kan sporen bevatten van noten, pinda's, gluten en sesam
Bewaren: donker, koel en droog bewaren
Per 100 gram | RI* | |
---|---|---|
Energie | 1425 kJ / 341 kcal | |
Vet | 1,4 g | |
- waarvan verzadigd | 0,4 g | |
Koolhydraten | 47,1 g | |
- waarvan suikers | 2,1 g | |
Voedingsvezels | 15,2 g | |
Eiwitten | 21,6 g | |
Zout | 0,01 g |
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 / 2000 kcal)
Nog geen reviews